FAQ Napoleon

FAQ Napoleon

Kijk op deze pagina hoe Napoleon wordt gemaakt.

Napoleon is er in een heleboel smaken. Kijk hier welke smaken er allemaal zijn.

De Napoleon kogels bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, maar alleen natuurlijke kleurstoffen.

De Napoleon snoepjes bevatten alleen natuurlijke smaakstoffen

Alle smaken Napoleon zijn glutenvrij.

Alle Napoleon snoepjes zijn vegan

De Napoleon Citroen, Fruitmix en Framboos zijn halal.

Naast de product specifieke redenen zoals bijv. aantrekken van vocht bij de zure producten en aan elkaar plakken heeft het bij Napoleon de functie dat je op die manier het product kan uitdelen. Ook is het hygiënischer als het product in een snoeppot of bokaal gepresenteerd wordt.

FAQ waspapieren wikkel

FAQ waspapieren wikkel

Ieder Napoleon snoepje is nu verpakt in waspapier in plaats van in plastic. Iets waar we erg trots op zijn. Dat betekent namelijk dat we maar liefst 60.000 kilogram minder plastic produceren! Omgerekend goed voor 360.000 plastic wikkels. Ja, zoveel mensen zijn inderdaad dol op Napoleon. Juist daarom willen wij als producent met deze plasticreductie het goede voorbeeld geven en zo bijdragen aan een betere en schonere wereld.

Om te voorkomen dat onze snoepjes in de snoeppot of zak aan elkaar vastkleven, is de Napoleon kogel (nog steeds) los verpakt. Want hoe vervelend zou dat zijn! Bovendien is het in de snoeppot zo een stuk hygiënischer en kun je de snoepjes makkelijker uitdelen of meenemen voor onderweg.

De nieuwe wikkel is gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier. Om het papier te beschermen tegen vocht is het gecoat met een plantaardige was van mais en koolzaad. Die is vanzelfsprekend palmolie- en kokosolievrij. De wikkel is biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat het volledige vergaat als het per ongeluk in de natuur terecht komt.

Dat heeft vooral een functionele reden. Plastic biedt nog steeds de beste bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en lucht. De voedselveiligheid is zo beter gewaarborgd. Wel hebben wij gekozen voor recyclebaar plastic.

De wikkels zijn wél biologisch afbreekbaar, maar mogen gek genoeg niet in de oud-papier bak. Dat ligt aan de plantaardige waslaag. Hoe dat kan? Kort uitgelegd: oud papier recyclen doe je door water toe te voegen aan papier. Zo verandert papier in pulp en is het klaar voor hergebruik. Onze waslaag beschermt de snoepjes goed tegen vocht, maar lost in water minder snel op. Daar is in het industriële recyclingproces helaas geen tijd voor. Dus luidt ons advies: gewoon in de restafvalbak.

Wij nemen verschillende stappen om energie te besparen in de productie. Dit helpt ons om onze CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien zijn we geen fan van overtollig verpakkingsmateriaal in distributie. We willen bewust en verantwoordelijk omgaan met onze impact op het milieu.

We houden niet van verspilling, dus het kan zijn dat de oude voorraad in bepaalde winkels nog niet op is en de nieuwe variant al wel geleverd is. Geen zorgen, de snoepjes zijn nog precies hetzelfde, alleen de wikkel is anders!