Hoe wordt Napoleon snoep gemaakt?

Dat onze snoepjes erg lekker zijn is geen nieuws. Ze bestaan uit een zoete buitenkant, in diverse smaken, gevuld met zoet of zuur poeder. Er worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en natuurlijke kleur- en smaakstoffen gebruikt.  Alle smaken Napoleon zijn vegan en glutenvrij. Maar hoe worden onze snoepjes eigenlijk gemaakt?

Wegen

De eerste stap is het afwegen en mengen van de basisingrediënten die we om begrijpelijke redenen niet prijsgeven. Ons geautomatiseerde weegsysteem en elektronisch gecontroleerde mengsysteem zorgen ervoor, dat de kwaliteit van het mengsel steeds hetzelfde is. Zodat al ons snoep altijd en overal even goed smaakt!

Koken

Het basismengsel dat is ontstaan na het wegen en mengen, koken we bij een hoge temperatuur. Dat koken gebeurt nog heel ambachtelijk, in grote koperen ketels. We koken nèt zo lang tot het vocht bijna helemaal uit het basismengsel verdwenen is.

Mengen

Aan het gekookte, stroperige basismengsel voegen we de andere ingrediënten toe: zuur, zout en natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Nadat we alles goed met elkaar vermengd hebben, laten we het ‘deeg’ dat nu is ontstaan op een lopende band afkoelen tot zo’n 80°C.

Vormen

Het deeg vullen we met poeder. Hoe we dat doen blijft ons geheim! Een machine maakt er vervolgens een lange, ronde sliert van waarna het deeg razendsnel in zeer kleine stukjes wordt gesneden. Dan vormt een grote wals de stukjes deeg met de poederkern om tot de bekende kogels van Napoleon.

Inpakken

De laatste stap! Eerst laten we de snoepjes via een koeltunnel verder afkoelen. Daarna gaan ze naar een wikkelmachine, waar elke kogel apart wordt verpakt in een wikkeltje. Zo kan er geen vocht bij, plakken de snoepjes niet aan elkaar en blijven ze hygiënisch om mee te nemen, uit te delen of te presenteren. De gewikkelde snoepjes worden tot slot gewogen en automatisch verpakt in een zakje en daarna in een doos. Nu zijn de Napoleon-snoepjes hélemaal klaar om naar de winkel gebracht te worden. Op weg naar jou!

Het resultaat: Bekijk al onze smaken.